Глибоке розпушування – актуальна необхідність

Обробки грунту – процес, постійно потребує вивчення, адаптації методів її проведення до умов конкретного регіону, оброблюваних культур і ряду інших факторів. Зміна клімату, дефіцит опадів, ущільнення орного і підорного шарів ґрунту під впливом роботи сільгосптехніки – все це змушує фермерів з року в рік переглядати підходи до обробітку ґрунту. Запчастини для сільгосптехніки можно купити у цьому магазині https://agrotech-trading.com.ua/zapchasti-na-minitraktor.html.

Основним недоліком при регулярному застосування класичного методу – оранки – є поступове зниження родючості і деградація ґрунту. Одним з рішень є застосування нульової технології, яка знижує ступінь впливу водної ерозії, зокрема, на полях зі значним ухилом. Однак сама по собі інтенсифікація процесу вирощування культур і отримання більш високих врожаїв при використанні даного методу не відбудеться.

Глибоке розпушування – актуальна необхідність

З цієї причини багато залишаються вірними класичним методом обробки, проте все частіше звертаються до використання глибокорозпушувача. Головною перевагою глибокого розпушування є руйнування ущільнень грунту або профілактичне зниження ймовірності їх утворення. Ця функція сприяє поліпшенню водного і повітряного обміну між шарами ґрунту, забезпечує кращі умови для життєдіяльності корисних мікроорганізмів. З точки зору економії ресурсів господарства, використання глибокорозпушувача виграшно в силу зниження інтенсивності необхідної основний обробки.

Критичним питанням для будь-якого фермера є накопичення і збереження вологи в осінньо-зимовий період. Глибокорозрихлювачі дозволяють обробляти ґрунт на глибині 30 см і більше, що дозволяє якісніше її розпушувати для максимальної абсорбції та утримання вологи. Паралельно при глибокому розпушуванні з грунтом перемішуються рослинні залишки культур, утворюючи багатий органічний шар.

Глибоке розпушування – актуальна необхідність

Можливість рихлити грунт, не перевертаючи пласт, є ще одним важливим перевагою глибокорозпушувача. Таким чином, не перемішуючи шари грунту, розпушування створює умови для ефективної життєдіяльності пошарової біоти. Цей ефект сприяє знищенню корисними мікроорганізмами патогенів, перетворенню інших корисних організмів з недоступною в доступну форми, що сприяє природній підживлення рослин.

Перерахований вище набір функцій глибокорозпушувача є. В даний час на ринку доступні моделі агрегатів з різним набором опцій, які дозволять вирішити додаткові завдання: опціонна збільшення захоплення, більш глибоку обробку, смугову обробку.

Leave a Comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *