Болить нога в стегні ближче до паху

Болі між ногою та пахом можуть мати різну причину виникнення. Дискомфорт у цій галузі виникає генетично, після фізичних навантажень, після травм. Больовий синдром у стегні свідчить про патологію у внутрішніх органах і потребує особливої уваги медичного фахівця.

Неприємні відчуття мають різноманітний характер, тривалість та інтенсивність, проте навіть за найменшого дискомфорту варто звернутися до клініки.

Болі між ногою і пахом виникають різко, мають гострий кинджальний характер, припиняються за кілька хвилин і невдовзі знову посилюються. Неприємні відчуття з’являються у верхній ділянці стегна, віддають у пах. Про лікування і практику читайте у цій статті https://rhythmsdance.com.ua/bil-pid-paxvoyu-u-zhinok-prichini-likuvannya-i-profilaktika-bolit-pid-paxvoyu-zliva-i-viddaye-v-ruku/. Недуг хворого пов’язане з анатомічними або фізіологічними змінами у внутрішніх органах.

Причини болю в паху

Чому біль у правому паху віддає в ногу? Яке лікування буде ефективним і до якого фахівця варто звернутися? На появу больового синдрому могло вплинути багато факторів. Серед них:

  • Травма суглобів. Біль у правому паху віддає у ногу після отримання травм. Пошкодження суглобів супроводжується різальним болем, який посилюється під час руху, при поворотах корпусу, сильно віддає в ногу. Найчастіше такі симптоми з’являються у спортсменів. Після важких фізичних навантажень м’язи та суглоби травмуються, розхитуються та вимагають тривалого лікування. Також із цією проблемою пов’язані люди, які працюють фізично. Наприклад, будівельники.
  • Пошкодження шийки стегна. Болить нога у правому паху під час падіння. У деяких випадках травма розвивається після різкого та неправильного повороту. Також шийка стегна ушкоджується у літньому віці. Опорно-руховий апарат стає менш еластичним, кістки вже не такі міцні. При клімаксі, який з’являється у жінок після 45 років, в організмі розвивається остеопороз. Розвиток хвороби спричинено гормональними змінами.
  • Забиті кістки тазу. При пошкодженні кісток тазу болить нога від паху до коліна.
  • Розтягнення м’язів у ділянці стегна. Спортсменам характерне розтягування м’язів, тому варто бути особливо уважним за таких симптомів, щоб запобігти розвитку хвороби.
  • Запальний процес у кульшовому суглобі. При запальному процесі в кульшовому суглобі з’являється біль у паху ноги при ходьбі. У хворого спостерігаються супутні симптоми. Серед них підвищення температури, слабкість, почервоніння шкіри та запаморочення.

Болить нога в стегні ближче до паху

  • Інфекційні захворювання. При інфекційних хворобах біль ноги від паху до коліна є одним із головних симптомів. Імунітет значно ослаблений, у пацієнта спостерігають авітаміноз, у зв’язку з чим суглоби та кістки стають крихкими, часто ушкоджуються під впливом інфекції в організмі. До інфекційних захворювань часто відносять ендокринопатію, остеомієліт та інші.
  • Пошкодження крижів. При пошкодженні крижів біль у нозі в паху праворуч турбує хворого протягом кількох тижнів. Потрібно якнайшвидше звернутися до лікаря, зробити знімок і не займатися самолікуванням.
  • Пошкодження першого поперекового хребцевого диска. Після падіння або аварія у хворого з’являється пошкодження першого поперекового хребцевого диска, що призводить до сильних ріжучих болів. Їх усувають за допомогою знеболювальних засобів.
  • Проблеми із судинами. У деяких випадках болі в паху при піднятті ноги турбують хворого при проблемах із судинами. Йдеться про тромбоз артерії в області стегна та паху.
  • Деформація суглобових тканин.
  • Артрит та артроз. Неприємний біль, що тягне, з’являється при розвитку артриту і артрозу. Особливо посилюється больовий синдром при русі, при повороті та присіданні. Після кількох годин ходьби хворий відчуває сильну втому, неприємні відчуття у тазі, які віддають у пах. Біль проявляється у будь-який час доби та посилюється за відсутності лікування та діагностики.
  • Бурсит. При бурситі людина страждає від сильного болю, який посилюється під час руху. Після довгої активності з’являється дискомфорт навіть у сидячому та лежачому стані.
  • Коксартроз. При коксартрозі хворого непокоїть сильний біль у ділянці стегна. Виявляється з наростанням та посилюється при фізичних навантаженнях. У деяких випадках необхідні знеболювальні препарати для зняття больового синдрому.
  • Рідина у суглобах. Після отримання травм у суглобах утворюється рідина, яка викликає хворобливі відчуття. У критичних випадках рідину висмоктують для запобігання розвитку хвороби.
  • Якщо біль у тазі, що віддає в пах, не припиняється за кілька днів, то обов’язково варто звернутися до лікаря. За відсутності ефективного лікування хвороба розвиватиметься та негативно вплине на сусідні органи.

Leave a Comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *