Приношу повні кишені каштанів і кидаю у киплячу воду, старий знахар навчив

Що робити з каштанами у розпал сезону? Наша відповідь проста: збирати та більше! Це той випадок, коли добро і користь у буквальному значенні цього слова валяються під ногами. Про те, як використовувати дари осінньої природи з толком читайте у статті https://cbo.org.ua/nastij-kashtana-na-gorilci-vid-chogo-dopomagaye/.

Що робити з каштанами

Існує 2 різних види каштанів: кінський каштан та каштан благородний. Якщо шляхетний каштан можна вживати в їжу, то кінський для їжі не придатний. Але саме він найчастіше зустрічається у наших широтах. Чи це означає, що плоди кінського каштана марні? Навпаки, необхідно збирати кінський каштан, застосування якого безцінно у побуті, для краси та здоров’я.

Наші пращури вірили, що каштани мають магічні властивості і можуть послужити захистом у будинку від негативної енергетики. А в народній медицині каштанове дерево разом із плодами, квітками, листям і навіть корою використовують для різних оздоровчих цілей.

Втім, це не дивно, весь у каштані міститься просто безліч корисних речовин. Наприклад, харчові волокна, вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Настоянка, виготовлена з лісових каштанів, допомагає знімати набряки, зміцнює імунітет, а також полегшує симптоми та наслідки різних захворювань ШКТ.

Як зробити настоянку із каштанів

Щоб приготувати невелику порцію такої настойки, тобі знадобиться лише 10–12 каштанів. Таку кількість ти легко збереш, просто прогулявшись осіннім лісом. Після приходу додому залий їх окропом і залиш на пару хвилин. Потім злий воду та обсуши каштани.

Далі розріж їх на четвертинки та помісти в скляну баночку, яку потім зможеш герметично закрити. Залий порізані каштани 500 мл прозорого міцного напою. Добре все перемішай, закрий банку і прибери її в прохолодне місце на 30 днів. Готово!

Приношу повні кишені каштанів і кидаю у киплячу воду, старий знахар навчив

Приймати настоянку можна по-різному. Наприклад, всього по 5 крапель перед сніданком, обідом та вечерею. Або розчинити 5 мл засобу у воді і приймати його 2 рази на день між їдою. Але пам’ятай, що перед тим як вживати настоянку з каштанів, потрібно обов’язково проконсультуватися зі своїм лікарем.

До речі, таку настойку не тільки п’ють, а й використовують і для зовнішнього застосування. Ватні диски змочують у каштановому засобі та змащують їм хворі суглоби. Також воно допомагає прибрати зайву набряклість і позбутися судом.

Порада

Каштани можна використовувати і для інших цілей. Наприклад, косметологічні. Для цього слід зробити заготівлю із каштану у вигляді борошна. Це борошно можна використовувати для миття волосся і додавати в засоби догляду за шкірою.

Щоб приготувати борошно, треба висушити каштани і змолоти в кавомолці. Для миття голови знадобиться 1-2 ст. л. каштанового борошна. Борошно добре піниться і видаляє бруд. Через 1 місяць використання натурального шампуню з каштанів нормалізується робота сальних залоз, і волосся стане менше випадати. Шевелюра набуде блиску та пружності, а згодом голову можна буде мити рідше.

З каштановим борошном корисно приймати ванни та робити скраби для шкіри. Для прийому ванни слід змішати 1 ст. л. каштанового борошна з 500 мл води, суміш закип’ятити і настояти 6-8 годин. Ванна з каштаном надає шкірі тонусу та підтягнутості, покращує кровообіг.

Крім того, борошном із каштану можна чистити зуби. Це натуральна і, що найголовніше, безкоштовна заміна зубної пасти у тюбиках. А ще кажуть, що порошок із каштану здатний вибілити зуби на 1 тон. Цікаво спробувати!

Також із каштана готують спеціальний засіб для прання одягу. Причому додавати його можна прямо в пральну машинку.

Leave a Comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *