Який пілатес підходить мені?

Швидкий пошук в Google покаже багато жіночих блогів таких як цей https://beregbud.com.ua/, які доведуть вам який популярний пілатес. Чоловіки і жінки у всьому світі отримують задоволення від вправ для досягнення тонусу і зміцнення тіла, поліпшення гнучкості і мобільності і в цілому, підтримання себе у формі. Але пілатес – не один-єдиний вид вправ. А багато хто, хто займається одним з типів пілатесу, не уявляють, що є інші численні напрямки, різні за своїм підходом до тренувань та ефективності.

Починаючи з занять на маті і закінчуючи реформером, студійним або клінічним пілатесом, – варіантів багато, і іноді складно розібратися з тим, який пілатес найбільше підходить для реалізації Ваших фітнес-цілей. Далі ми розвіємо міфи і розповімо про переваги і недоліки тих іл інших видів пілатесу.

Який пілатес підходить мені?

ПІЛАТЕС НА МАТІ

Вправи відбуваються на підлозі, і це саме той тип пілатесу, якому спочатку Йозеф Пілатес навчав учнів; він передбачає використання малої кількості або зовсім ніякого обладнання. Сьогодні, пілатес мате є одним із самих складних типів пілатесу, орієнтованих на зміцнення м’язів кора.

І хоча вигідна вартість таких занять підвищує його популярність, пілатес мате звичайно проводиться у великих групах, і тому обмежує можливість приділити увагу кожному з учнів.

СУЧАСНИЙ СТУДІЙНИЙ ПІЛАТЕС

Такий пілатес проводиться в студіях, повністю оснащених всім необхідним, під керівництвом експертів, і багатьма сприймається як найбільш комплексний (всеосяжний) тип пілатесу, що обслуговує потреби в реабілітації або спортивної підготовки, а також загальної фізичної підготовки і підтриманні організму під час вагітності.

Заняття в студії зазвичай поєднують з елементами класичного пілатесу, яким його бачив Йозеф Пілатес, з сучасними варіаціями, обладнанням і застосуванням актуальних знань з галузі біомеханіки, спортивної науки та фізіотерапії. Це змішання, поряд з тим фактом, що заняття проводяться у форматі приватних або нечисленних груп (складом не більше 4-х чоловік), говорить про індивідуальному підході студійного пілатесу до кожного клієнта і показує відмінні результати.

Під час занять викладачі можуть винаходити і модифікувати звичні вправи, щоб досягти кращого результату для кожного клієнта, з використанням повного набору спеціального обладнання для пілатесу, включаючи стіл-трапецію, крісло Вунда і бочку-сходи.

І хоча вартість буде вище, ніж для інших типів пілатесу, вищий рівень клієнтського сервісу і тренувань у невеликих групах робить сучасний студійний пілатес стоять вкладенням.

 

Який пілатес підходить мені?

ГРУПОВИЙ ПІЛАТЕС РЕФОРМЕРЕ

Сама назва говорить про те, що груповий пілатес реформере пропонує динамічні вправи, які задіють усі тіло, з використанням спеціального обладнання – тренажери-реформера.

Пілатес реформере можна назвати «потоковим», і Вам буде запропонований ряд вправ на цьому обладнанні з використанням пружин опору, регульованих у залежності від підвищення чи зниження складності вправ. Великі групи місткістю від 8 до 30 осіб – це весело, заряджає енергією, змусить Вас попотіти і відмінно підніме загальний тонус тіла.

Однак, зростанням популярності пілатесу на реформере і відкриттям численних франшиз, якість підготовки інструкторів складно гарантувати. І оскільки такі заняття більш доступні за вартістю, ніж студійний пілатес, великий розмір груп означає менше можливостей для тренерів приділяти увагу кожному учневі у відповідності з індивідуальними цілями і потребами.

КЛІНІЧНИЙ ПІЛАТЕС

Це напрямок пілатесу стало популярним зовсім недавно і пов’язане з медичними призначеннями. Сама назва може вводити в оману, оскільки клінічний пілатес йде від традиційного розуміння пілатесу і його ролі у розвитку всього тіла. Тут обладнання для пілатесу використовується як інструмент лікування специфічних травм. Цьому напрямі пілатесу бракує цілісності, властивій традиційній пілатесу, і часто воно не працює з потребами людини, що виходять за рамки базових реабілітаційних мотивів.

Який пілатес підходить мені?

КЛАСИЧНИЙ ПІЛАТЕС

Подібно студійного пілатесу, класичний пілатес проводиться у повністю обладнаному приміщенні і повністю відображає ідеї Йозефа Пілатеса, міцно тримається за оригінальні руху; кожна серія таких рухів виконується в певному порядку і будується на попередній серії рухів. Щоб такий пілатес був ефективним, його повинні проводити висококваліфіковані інструктори, суворо наступні методу його творця.

Leave a Comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *