День горілки

Однак я не вважаю зайвим відзначити, що розгляд усіх відомих нині фактів, що стосуються невизначених хімічних сполук, приводить мене до думки, що деякі хімічні сполуки є лише приватним випадком невизначених хімічних сполук, що більш повне їх вивчення дасть знаходити відображення в теоретичних поглядах на корпус хімічної інформації. Д. І. Менделєєв.

Подію, яка викликала неофіційне встановлення дня святкування 1865 році 31 січня. Про інші свята алкогольних напоїв дивіться на цій адресі https://vistiradio.com.ua/.

В цей же день Менделєєв Д. І. так же захистив свою всім відому докторську дисертацію

З’єднання води зі спиртом над якою він працював в 1863 році. -1864. Сама дисертація знаходиться в музеї великого вченого – в Спбду.

День горілки

Мета роботи полягала у перевірці питомої ваги вода плюс спирт залежності від концентрації даних розчинів і температури. Іншими словами, випробування сумішей на питому вагу проводили при різних концентрація і температурах, від безводного спирту до 50 мас. відсоток розчину, і далі до 0 відсотків.

У главах 4 і 5 дисертації “”Про максимальному стисненні, що відбувається при розчиненні безводного спирту і води один одного”” і “”Про зміну питомої ваги при з’єднання спирту з водою”” наведено результати одного дослідження водно-спиртових розчинів навіть при концентрації 33,4% за масою або 40% за об’ємом. Абсолютно очевидно, що ні слова не сказано про фізіологічних або біохімічних впливах на живий організм.

Саме 31 січня вважається днем чергового внеску у світову науку великого російського вченого Д. І. Менделєєв. Захоплення вченого не обмежувалися науковими дослідженнями.

Але як щодо горілки? Деякі джерела повідомляють, що вино з білого хліба було завезено в 16 столітті з Скандинавії в Росію, за іншими припущеннями на сто років раніше, з Генуї.

День горілки

Також є відомості, що міцні напої вживалися на Русі вже в XI-XII в Россі міцність горілки ніколи не була догмою. Традиційно випускалися різних градусів від 38 до 56 градусів фортеці.

Як відомо, є більш сильні сорти.

Слід пам’ятати відзначаючи цей день знаменитого напою, то що алкоголь шкідливий для здоров’я. Це підтверджується багатьма науковими дослідженнями і спотвореними долями не тільки тих, хто зловживав алкоголем, але і їх близьких.

Leave a Comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *